ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Готвят нов модел за отчитане на еднодневния труд на полето

розобер

Подготвя се нов механизъм за отчитане на еднодневния труд, полаган от земеделските стопани, съобщи министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество в Министерския съвет, цитирана от "Дарик".

Русинова обясни, че новият модел, който все още подлежи на дискусия, е взаимстван от опита на други европейски страни. Предвижда се хората ще имат трудови книжки, в които ще се лепят марки или стикери за положения през деня труд. 

Депутатът от Реформаторския блок Румен Христов предложи еднодневните трудови договори в селското стопанство да може да се сключват не само непосредствено преди започването на работата, но и две седмици след извършването й. Този вариант обаче не бе приет. Аргументът бе, че работата на полето често започва в три или четири сутринта, например брането на рози, и е трудно да се оформят дори еднодневни трудови договори. 

Целта е новият ред за еднодневните трудови договори да се въведе още преди есента и да е в сила при прибирането на реколтата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст