ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Остават само 12 км и оградата по границата с Турция е готова

Ограда Турция

Строителството на оградата на границата ни с Турция напредва. Въведен е в експлоатация участък от 33 километра от защитното съоръжение.

От областната администрация в Хасково съобщиха, че остава строителството на още 12 километра, като за проектирането му вече са осигурени 72 000 лв, съобщи БТА.

Монтирането на телената ограда на границата с югоизточната ни съседка започна  преди година. Стойността на готовото съоръжение и обслужващия го път е 26 милиона лева. Последният участък от оградата в Хасковска област ще стига до област Ямбол в силно пресечена местност по поречието на река Тунджа.

В края на май министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова обяви, че задържаните на българска територия нелегални мигранти е намалял с 30% в сравнение с миналата година. От началото на 2016 г. до края на юни по границите и във вътрешността на страната са задържани общо 7 009 души. Водеща националност сред тях остава иракската, следвана от афганистанската и сирийската. Най-често те се залавят на границата с Турция и по-рядко на тази с Гърция. Повечето избират път през т.нар. зелена граница, а не през КПП.

През 2016 г. се забелязва и спад в задържаните за каналджийство в сравнение за същия период от 2015 г. През тази година са арестувани 187, броят им за миналата е бил 271, сочи статистиката.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст