ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Париж: Договорът за свободна търговия със САЩ няма да бъде подписан тази година

арлем дезир

Споразумението за създаване на Трансантлатическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) няма да бъде подписано през 2016 г., предаде ТАСС. Това е заявил днес държавният секретар по европейски работи в правителството на Франция Арлем Дезир по време на интервю в ефира на радиостанция France-Info.

"Днес условията за сключване на договора не са налице и мога да потвърдя, че отчитайки настоящата ситуация при преговорите, няма да са налице до края на годината. В частност Франция оценява като абсолютно незначителни по мащаб направените от страна на САЩ предложения относно обезпечаването на достъпа до техния вътрешен пазар. Подобни предложения не носят никакви ползи за европейската икономика", смята той.

По думите на Дезир за Франция съществуват червени линии, които задължително трябва да бъдат отчетени.

"Това са "червени линии", които не могат да бъдат нарушени и засягат нейното селско стопанство, признаването на сертификатите за произхода на нейните продукти. Също така недопустимостта на нарушаване на санитарните норми. Тоест отмяна на забраната на доставки на говеждо месо, отглеждано чрез хормони, или пилешко, обработвано с хлор. Освен това Франция счита за необходимо да защитава своята културна самобитност и дейността на своите държавни компании", заяви държавният секретар по европейските работи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст