ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Станишев чака Корнелия Нинова в Брюксел, за да срещне с европейските институции

ПарламентСергей Станишев - БСППетър Курумбашев - БСПКорнелия Нинова - БСП

„Новият лидер на БСП направи успешен дебют сред лидерите от нашето семейство. Международният авторитет и позиции за БСП са изключително важни, за да се приеме партията като реална управленска алтернатива и в тях трябва да се инвестира много. Казвам го от опит, защото съм ги градил дълги години. Сега очаквам и посещение на Корнелия Нинова в Брюксел, за да се срещне и с европейските институции.“ Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев. 

Той организира неофициална вечеря на лидерите на партиите на ПЕС в Париж, предшестваща конференция по бежанската и миграционна криза. Бъдещето на Европа след резултатите от референдума и дългосрочните перспективи пред европейските социалисти бяха двете основни теми за обсъждане по време на вечерята.

"Европа след "Брексит" е предизвикателство, пред което сме изправени всички. Днес ние стартираме процес на широки консултации в рамките на семейството на ПЕС – сред нашите партии-членки, групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, активисти, младите социалисти, ПЕС- жени, Фондацията за европейски прогресивни изследвания и Комитета на регионите. Този дебат трябва да ни помогне да разработим своята визия за бъдещето на Европа, която ще бъде обсъдена по време на Съвета на ПЕС през декември 2016 г. в Прага ", заяви той. 

„Tрябва да покажем, че нашите алтернативни политики са по-подходящи от когато и да било и че ние сме решени да доведем промяна в Европа. Приехме „Пътната карта на ПЕС – нов дневен ред за Европа 2016 -2019“. Тя е и отправната ни точка, определяща новите и амбициозните планове за развитието на Европа.", добави Станишев.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст