ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Митничари хванаха десетки тонове алкохол без акциз

незаконен алкохол

Над 83 000 литра вино и 430 литра етилов алкохол, произвеждани нелегално, разкри мобилна митническа група при проверка на два адреса в град Каблешково. При проверка в склад за бира и безалкохолни напитки митническите служители са открили 30 литра ракия и 255 литра вино в разфасовки от по 5 и 10 литра без документи за произход и заплатен акциз, съобщиха от Агенция "Митници".

Екип от проверяващи незабавно отишли и в частен имот, стопанисван от собствениците на склада. Там митническите служители намерили действаща винарска изба с всички необходими съоръжения и съдове за производство на вино и етилов алкохол.

В над 30 съда с различна вместимост са складирани над 83 000 литра вино, произведени в нарушение на разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове. В отделна пристройка са открити три дървени бъчви, пълни с 400 литра етилов алкохол без документи за заплатен акциз.

Работата по случая продължава, за да се установи дали нелегално произвежданият алкохол е бил пласиран в заведения по Южното Черноморие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст