ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Черно море започнаха военноморски учения на НАТО Breeze-16

кораби черно море нато

Три румънски военни кораба участват в многонационалните учения Breeze-16 на страните членки на НАТО, а също и страните-участнички в "Партньорство за мир". Ученията започнаха в териториалните води на България и международните води на Черно море, съобщиха от ТАСС.

Румънският фрегата "Реджина Мария"  напусна в неделя пристанището на Констанца, поемайки курс към района на ученията, които ще се проведат в периода 11-17 юли. В ученията ще участват още морският миночистач "Sublocotenent Alexandru Axente", който от 1 до 27 юли е част от морската група на НАТО по неутрализацията на морски мини тип (SNMCMG-2), както и ракетоносецът "Lstunul".

Румънските кораби влизат в състава на силите на НАТО, се отбелязва в съобщението на щаба на румънските военноморски сили. В хода на учението румънските моряци ще отработват взаимодействие с екипажите на другите кораби с аналогични състави от алианса.

В учението ще вземат участие 25 бойни и спомагателни кораби и катери на военноморските сили на България, Гърция, Румъния, Турция и Испания, както и втора постоянна група противоатомни кораби на НАТО.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст