“Движение 21” се присъедини към БСП и АБВ за президентския вот

Татяна Дончева председател на ПП "Движение 21"

Промяна и победа на президентските избори. Това са двете консенсусни теми, около които се обединиха БСП и „Движение 21” по време на среща на двете лидерки Корнелия Нинова и Татяна Дончева в парламента. Това беше втората среща за деня за Нинова, която по-рано се видя с ръководството на АБВ.

Нинова припомни резултатите от вътрешнопартийното допитване, според което единият от желаните партньори от страна на партийните членове, освен АБВ, е именно „Движение 21”, оглавявано от бившия представител на левицата и депутат от БСП Татяна Дончева. Стана ясно, че конкретни имена по време на днешната среща не са обсъждани.

Номинациите продължават, а „Движение 21” няма да прекъсне сътрудничеството си с левицата, дори и при провал на тези преговори, заяви Дончева. Голямата цел е промяна на мутренско-олигархичния модел на управление на ГЕРБ, обяви тя. 

"Движение 21" и БСП декларирахме, че евентуалният ни общ кандидат за президент ще остане лоялен член на НАТО и ЕС, но и гъвкав с позицията към Русия", допълни Дончева.

Корнелия Нинова от своя страна посочи, че това, около което са се обединили, е необходимостта от промяна на модела на управление на ГЕРБ.

Президентската институция, като част от модела на управление на ГЕРБ, според общата оценка на двете партии е довела до небалансирана външна политика, която поставя под риск националната сигурност, липса на всякаква социална чувствителност.

Според Нинова е необходим и широк фронт с различни граждански движения и организации за предотвратяване на всякакви видове фалшификации на изборите, на които ГЕРБ, по думите на Нинова, „са царе – те това го могат”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст