Ще изграждат детски кътове в държавните учреждения

Министерски съвет НСТС Национален съвет за тристранно сътрудничество Зорница Русинова

Общини, областни управи и други публични и държавни институции ще могат да кандидатстват с проекти за осигуряване на достъпна среда за хората с увреждания, както и за изграждане на детски занимални за децата на служителите си. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Финансирането ще е по проект "Красива България" и е в размер на общо 2 млн. лв. Средствата са осигурени с преразпределение на финансирането по Националния план за действие по заетостта.

Проектите за достъпна среда ще варират между 30 000 и 170 000 лв. Минималният размер би стигнал за изграждането на външна рампа или вертикална платформа, за да улесни достъпа на хора с увреждания до институциите.

Общините ще трябва да осигурят 5% от бюджета на проектите. Администрациите, които предложат по-висок процент съфинансиране, ще получат повече точки в класирането, добави тя.

Финансирането на проекти за създаване на детски кътове и занимални в публични сгради ще улесни работещите в тях и ще им даде възможност да съвместяват по-добре личния с професионалния живот. Това е тема, която е много важна за всички работещи родители, каза министър Русинова. По тази мярка институциите ще могат да кандидатстват с проекти между 20 000 и 70 000 лв.

С отделения ресурс от 2 млн. лв. ще могат да се финансират между 30 и 70 проекта.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст