ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

На Силистар събират незаконна такса за вход

силистар

Незаконна такса за вход събират на плажа Силистар. От община Царево призовават туристите да не плащат за достъп до ивицата, тъй като плажът е безплатен. По две такси са се събирали днес на плаж Силистар, алармираха почиващи. Ваня Цветкова разказа, че сутринта е била спряна още на пътя, който води към плажа и двама мъже й поискали един лев. Издали й касова бележка, а при опит да спря колата си на импровизирания паркинг, други хора й поискали за това още 4 лева: И тук до самия паркинг ми казаха, че тези лъжат, които събират един лев. Кой лъже, кой  – не, никой не знае.

Кметът на Царево Георги Лапчев призова хората да не плащат за вход. Никой няма право да вземе пари и да се крие зад такси и всякакви пропускателни  режими. Да определя едва ли не сумата, която взема от хората., когато те се намират на пътя, който е между централния плаж и плажа на Силистар.

Има поставени табели, на които е посочено, че достъпът до плажа е безплатен и не може някой да събира пари за това, добави Лапчев. Той поясни,че при проверка на място обикновено своеобразните концесионери си тръгвали. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст