ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Печалбите на British Petroleum намаляха наполовина

British Petroleum / Бритиш Петролеум

Британската енергийна компания British Petroleum (BP) обяви изключителен спад в печалбата си за второто тримесечие на 2016 година. Печалбата на петролния гигант намалява до 720 млн. долара спрямо 1.3 млрд. долара за същия период година по-рано, съобщи Bloomberg.

Като основни фактори за катастрофалните резултати на дружеството анализаторите извеждат разходите вследствие на петролния разлив в Мексиканския залив от 2010 година, както и ниските цени на петрола.

BP е загубила около 5.2 млрд. долара през тримесечието под формата на задължения, свързани с аварията на дълбоководната платформа на компанията Deepwater Horizon, а очакванията са до края на годината загубите им да достигнат около 61.6 млрд. долара.

Средната цена на Брент петрола през тримесечието бе 47.03 долара за барел в сравнение с 63.5 долара за барел година по-рано, което несъмнено се е отразило на печалбите на компанията.

В края на второто тримесечие нетният дълг на British Petroleum възлиза на 30.9 млрд. долара спрямо 24.8 млрд. долара през 2015-а. Въпреки това акциите на компанията поскъпват с 24% след двугодишен период на поевтиняване.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст