ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Атентаторът от Ансбах се оплакал, че е бит от българската полиция

атентатор от ансбах

Атентаторът от Ансбах се е оплакал в писмо от полицейско насилие и липса на медицинска грижа в България.

27-годишният сириец Мохамед е описал в писмо защо се страхува да бъде върнат в нашата страна. Той твърди, че през Турция е влязъл в България през юли 2013 година и е продължил към Сърбия, но на границата е заловен. Мъжът твърди, че е бил пребит от български полицаи, защото отказал да даде отпечатъци. Два месеца е държан в единична килия. След ареста е преместен в бежански лагер, съобщава Би Ти Ви.

Друго обвинение към страната ни е, че не е получил медицинска помощ, а е имал нужда от такава. При въздушно нападение в родния му град Алепо е ранен и имал метални частици в ръцете и краката. Затова със самолет успява да стигне до Австрия, където е опериран. След възстановяване му австрийсиките власти подготвяли връщането му в България, но мъжът успява да избяга и да стигне в Германия, където отново подава молба за статут на бежанец.

В неделя сириецът се взриви на входа на бар Eugene's в центъра на Ансбах. Той загина при експлозията, а 15 души бяха ранени.

Баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман съобщи, че в мобилния телефон на нападателя е открит видеозапис, в който той се кълне във вярност на "Ислямска държава".

Мохамед обявява, че е на акция в Ансбах, където "ще търся мъченичество" и призовава за още нападения. Сириецът обяснява, че атаката в Ансбах ще бъде в отговор на "престъпленията, извършени от коалицията в сътрудничество с Германия чрез бомбардиране и избиване на мъже, жени и деца".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст