Lloyds Banking Group закрива още 200 банкови клона

Lloyds Banking Group

Британската банка Lloyds Banking Group съобщи, че се налагат нови съкращения на служители, за да понижи разходите, както и да инвестира в интернет банкирането. 

Експертите на банката са изчислили, че за компенсиране на потенциалния спад в печалбите, трябва да бъдат закрити около 200 клона и да бъдат съкрати до 3000 служители. Банката вече заяви, че ще затвори 200 клона до 2017 г., така че най-новото съобщение означава, че общо 400 ще бъдат затворени до края на следващата година. 

Lloyds Banking Group излезе на печалба през първата половина на настоящата година, но в същото време предупреди, че Брексит може да влоши британската икономика през следващите месеци.Съкращенията ще помогнат за постигането на икономии от 1,4 милиарда паунда до края на 2017 г. срещу предварително очакваните 1 милиард паунда.

От началото на годината до сега Lloyds вече закри близо 100 свои банкови клонове и съкрати около 4000 позиции от 75-хилядния си работен персонал.

Акциите на Lloyds Banking Group се понижават с над 4% след предупрежденията на банката, че несигурността около Brexit ще навреди на британската икономика през следващите месеци.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст