„Мини Марица-изток” ЕАД с лиценз за регионален ЖП превозвач

Мини Марица Изток

Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток" ЕАД Андон Андонов получи лицензия № 302/14. 07. 20016 г., която дава право на Дружеството да превозва товари по националната железопътна инфраструктура в определена част от територията на България, съобщи „Дарик“.  

За първи път в над 60-годишната история на „Мини Марица-изток" подвижния железопътен състав на дружеството може да оперира по националните линии като самостоятелна жп организация. Това означава, че железопътният транспорт на Мините отговаря на всички изисквания на националното и на основните изисквания на европейското законодателство по отношение на превозния процес, организацията на работа и системите за управление на безопасността.

Лицензията дава право да се превозват товари в участъка Нова Загора – Стара Загора – Димитровград – Симеоновград. Чрез нея се повишава сигурността на доставките на въглища към топлоелектрическите централи в комплекса „Марица изток" като се осигурява възможност те да получават суровина минимум от два рудника. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст