Най-голямата мрежа от хотели в Полша с рекордна печалба за първите 6 месеца

Orbit Hotel Group / Орбит Хотел Груп

Най-голямата мрежа от хотели в Полша и Централна и Източна Европа Orbis Hotel Group обяви рекордна печалба от 146.1 млн. евро за първите 6 месеца на 2016 г. Това е растеж от 14.8%, сравнено с първата половина на 2015 г, обявиха от компанията.

Към днешна дата Orbis може да се похвали с двуцифрен ръст от 10.2% на приходите от налична стая в сравнение с януари-юни 2015 г. Това се дължи на нарастващите оперативни показатели (ръст от 1.9% на заетостта и 6.9% на средната печалба от стая) в Източноевропейския регион.

Финансовото представяне бележи рекорден ръст от 8.2% и увеличение на печалбата до 146.1 милиона евро с оперативни приходи преди данъци, възлизащи на 37.5 млн. евро, което е растеж от 14.8%, сравнено с първата половина на 2015 г.

През първите 6 месеца покупко-продажбата на два от отдадените под наем хотела в Будапеща беше успешно осъществена, а Бордът на директорите не изключва възможността в бъдеще да има и други подобни транзакции, които биха спомогнали за по-ефективен хотелски мениджмънт.

В същото време сделките по продажба и франчайз на нестратегически хотели илюстрират плановете на Orbis за преструктуриране на хотелската група. Това дава възможност на компанията да пренасочва пари към по-доходоносни инвестиции в нови хотели с ключови дестинации и да финансира подобряването на продуктите от вече съществуващото си портфолио.

През първите 6 месеца на 2016 г. Orbis утвърди пазарната си позиция, отваряйки чрез франчайз 6 нови хотела с общо 650 стаи за гости. Освен това бяха подписани 6 нови договора за франчайз и управление, в резултат на които скоро ще се появят нови хотели. С цел продължаване на устойчивото развитие, през следващите две години ще бъдат отворени 23 нови хотела.

"Нашият оптимизъм расте и рефлектира в прогнозата ни, че оперативни ни приходи преди данъци за 2016 г. ще достигнат 82.2 – 84.5 млн. евро.", сподели Жил Клавие, президент и главен изпълнителен директор на Orbis S.A.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст