Пуснаха срещу 500 лв. момичето, наранило изнасилвача си. Промениха и обвинението

Темида

18-годишната Мария Гиздева – момичето, което преди дни уби мъж, за да защити честа и живота си, беше освободена от следствения арест срещу гаранция от 500 лева. Семейството няма пари да плати гаранцията, затова адвокатът на Мария ще я поеме. 

Момичето е с променено обвинение – от умишлено убийство в причиняване на средна телесна повреда с последвала смърт.  Мария беше откарана от следствения арест във Второ РУП в Стара Загора, където тя отново ще бъде разпитвана.

По-рано имаше протест пред Съдебната палата в Стара Загора в подкрепа на момичето. В понеделник 18-годишната Мария е била в дома на Богдан Динев, когато той ѝ посегнал. За да се защити, момичето взело джобно ножче и наръгало няколко пъти мъжа. Впоследствие той починал от кръвозагуба.

Мария беше задържана за 72 часа. Момичето няма противообществени прояви и не е осъждано. Ученичка е в елитно училище в Стара Загора и с отличен успех е завършила учебната 2015/2016 година. Тя работела в заведение след навършване на пълнолетието си, за да подпомага семейството си в издръжката. Именно на работното ѝ място пострадалият е осъществил контакт с нея.

Неофициално се говори, че доста от жертвите на изнасилвача се страхуват да говорят. Говори се дори, че една от жертвите на изнасилвача – за да се спаси, е скочила от четвърти етаж на жилищна кооперация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст