Три месеца затвор за обявен за издирване мъж, причинил телесна повреда на полицай

Затвор

На  три месеца лишаване от свобода при строг режим  е осъден 26-годишен мъж, който след като е бил обявен за издирване,  при опит да бъде задържан причинил телесна повреда на полицейски служител  – престъпление  по   чл. 131, ал. 2, вр. чл. 130 ал.1  от НК.

Съдът одобри постигнато с Районна прокуратура – Свищов споразумение с което Фердьо Р./26/ се призна за виновен и е осъден за това, че  на 26.02.2016 г. в с. Овча Могила, общ. Свищов, като нанесъл удар с крак по лявата ръка в областта на пръстите, причинил на полицейски орган – младши полицейски инспектор към РУ МВР – Свищов, при и по повод изпълнение на неговата служба – изпълнение на служебните задължения във връзка с ареста на Фердьо Р. /обявен за издирване с мярка „задържане под стража“ с телеграма  на ГДНП/, лека телесна повреда.

За извършеното деяние на  Фердьо Р. е  наложено наказание лишаване от свобода за срок от три месеца при строг режим.  Фердьо Р. е осъждан. Същият е бил обявен за издирване с мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с наказателно дело на Окръжен съд В. Търново, по обвинение на Окръжна прокуратура Велико Търново за извършен грабеж в съучастие /на 04.07.2013 г. в с. Александрово, общ. Свищов, в съучастие като съизвършител, направил опит да отнеме чужди движими вещи – 70лв., от владението на 80-годишна жена, като употребил за това сила – нанесъл удари с дървена сопа, като грабежът е придружен с причиняване на средна телена повреда на същата/.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст