Станишев от Бузлуджа: На президентските избори битката ще е БСП – ГЕРБ

сергей станишев

"Време е! За обединение, за промяна, за нова победа на левицата. БСП е емоция, завлядяваща сърцата на стотици хиляди българи. Нашият събор винаги вдъхва надежда и оптимизъм на левите хора в България. Бузлуджа е мястото, на което се зареждаме с енергия и тук се чувстваме едно – общност от хора с еднакви идеи и цели. От този връх трябва да отправим и нашето послание към България с емоция и вяра.“ Това заяви на Националния събор на левицата на Бузлуджа президентът на ПЕС Сергей Станишев.

По думите му и Европа, и България са изправени пред тежки изпитания. В това време единствено социалистите можели да поведат към промяна, която да даде нова надежда, лична сигурност и перспектива на обществото ни. "Няма кой друг да го стори – и в България, и в Европа. Затова е нужно сплотяване, воля за победа и ярка кампания, която да спечели сърцата на българите. Убеден съм, че БСП може да излъчи кандидатури за президент и вицепрезидент, които да спечелят изборите, да бъдат гаранти за сигурността на страната, да водят балансирана външна политика със самочувствие и такт. Да докажат, че президентската институция може да бъде близо до ежедневните проблеми на хората и да има ясни социални ангажименти. Голяма е отговорността на БСП и затова тук от Бузлуджа трябва да дадем знака за единство и да си кажем, че всеки ще направи всичко необходимо за успеха на изборите.“, каза екссоцлидерът

„Всички си спомняме кампанията и резултатите на изборите за президент и вицепрезидент през 2011 година. Помним прогнозите – БСП имаше сигурното трето място. Но силните ни кандидатури, обединените ни усилия и добрата кампания обърнаха мача. Знаем и коя президентска двойка спечели умовете и сърцата на българите. Резултатът ни беше откраднат – в секциите, в комисиите. (Плевнелиев – 1 698 136, 52.58%; Калфин – 1 531 193, 47.42%; разлика от 167 000 гласа.) Но у сънародниците ни останаха думите на Ламбо: Идва нов ден за България! Нека го направим реалност.“, продължи Станишев.

Станишев заяви, че истинската битка на тези избори ще е БСП – ГЕРБ. А спечелването на президентския вот ще трасира пътя на левицата към победа на предсрочните парламентарни избори догодина. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст