ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Наливат още 12.5 млн. лева в “София тех парк“

официално  откриване на  първия научно-технологичен парк у нас.   София Тех парк

Иновационни проекти в „София тех парк“ ще бъдат финансирани с 12.5 млн. лева по оперативна програма ”Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 година. В понеделник  от Управляващия орган на програмата са изпратили покани за проектни предложения по първата приоритетна ос „Технологично развитие и иновации“. Проекти за безвъзмездно финансиране по тази ос ще се приемат до края на септември.

В поканата е уточнено, че евросредства могат да получат само определени идеи за доизграждане на научно-технологичния парк. Това могат да са например модели на ваучерна система за разплащане в рамките парка. А също и проекти за изграждане на пешеходен мост над булевард “Цариградско шосе“, свързващ музей “Експериментариум“ и квартал “Дървеница“. Еврофинансиране могат да получат и идеи за изграждане на покриви “балони“ в спортния комплекс на парка. Средства ще бъдат отпускани и за доставка на специализирано оборудване, изграждане на уеб базирана софтуерна платформа за споделено ползване на оборудването на комплекса, както и за реклами кампании в страната и чужбина.

“София тех парк“ беше открит в края на 2015-та година. До момента в него са вложени 80 млн. лева от европейските фондове. До края на програмни период – 2020 г. предстои да бъдат инвестирани още 52 млн. лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст