ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

60 офицери от ФРОНТЕКС ще ни помагат на турската граница

Министерски съвет - Румяна Бъчварова

От Брюксел ни увериха, че Турция ще продължи да спазва поетите ангажименти за бежанците. Следим винмателно ситуацията с бежанската вълна. Това заяви на брифинг след днешното заседание на Министерски съвет вътрешният министър Румяна Бъчварова, предаде Антония Коцева, репортер на в. „Банкеръ“.

„През последните дни потока от мигранти е динамичен и има задържани групи от хора по границата ни. Задържани са и 8 души без документи“, обясни Бъчварова. Министърът подчерта още, че се работи в посока структурна промяна в МВР. Ще бъде създаден Център за борба с трафика, където ще бъдат базирани на едно място всички отговорни институции. Този център няма да включва звена, а отделни дирекции и отдели на министерството, както и отделни представители на свързани звена. Целта е по-бързо да се анализира ситуацията и да се действа.

Румяна Бъчварова каза още, че сме заявили готовност да приемем повече офицери от ФРОНТЕКС, но на първо време в страната ни ще дойдат 60 души, които в момента са разпределени в Полша. Освен това България е поискала от европейски държави да ни бъдат предоставени хеликоптери и техника, които да подпомогнат охраната на границата срещу бежанците.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст