ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Банка Пиреос желае американският фонд KKR & Co. да управлява нейни проблемни кредити за 600 млн. евро

Банка Пиреос сграда

Банка Пиреос, която представлява най-големият гръцки кредитор въз основа на притежаваните активи, заяви, че ще търси споразумение с базираната в САЩ компания за управление на активи – KKR & Co. за менажиране на нейни проблемни кредити за 600 млн. евро.

Заместник-изпълнителният директор на Банка Пиреос Джордж Пулопулос, който в момента изпълнява и функцията на изпълнителен директор на гръцкия заемодател, заяви пред "Уолстрийт Джърнъл", че банката действително проучва възможността за съвместна работа с компанията KKR & Co. относно преструктурирането на нейните "лоши" (необслужвани) кредити.

Едно такова съобщение може да бъде направено скоро след края на лятото. Евентуално споразумение би включвало преструктурирането на корпоративните кредити – дълг, който се отнася за големите потенциално жизнеспособни фирми, посочи Пулопулос. Това, разбира се, няма да реши изцяло нашият проблем, но би било част от решението. Има редица по-нататъшни стъпки, които искаме да предприеме при управлението на нашите необслужвани кредити и именно това е, което ще направим, допълни Джордж Пулопулос.

След като през последните седем години Гърция се оказа в сериозен икономически спад, който заличи повече от една четвърт от брутния вътрешен продукт на страната, гръцките банки се опитват да се справят с някои от техните лоши кредити, които са в общ размер от около 110 млрд. евро.

През май американската компания KKR & Co. подписа подобни споразумения с Юробанк и с Алфа банк, които са третият и четвъртият по големина гръцки кредитори, чрез които да поеме управлението на техни проблемни активи в размер до 1,2 млрд. евро.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст