ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Томислав Дончев поема подготовката за президентските избори и референдума

Министерски съвет НСТС Национален съвет за тристранно сътрудничество  Томислав Дончев

Министерският съвет възложи на заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев да координира изпълнението на дейностите по организационно-техническата подготовка на изборите за президент и вицепрезидент на Република България и на национален референдум. 

Той, съвместно с Централната избирателна комисия (ЦИК) ще трябва да определят условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, съхранението на техническите устройства за машинното гласуване. 

Дончев ще трябва да внесе проект на решение за одобряване на вида и съдържанието на информационния лист, съдържащ кратка информация за мотивите на референдума въз основа на предложението за неговото произвеждане.

Финансовият министър Владислав Горанов ще трябва да внесе в МС проект за разходите по организацията и провеждането на изборите и националния референдум, като ще трябва да ги съгласува с ЦИК. Отделно, ще има задължението да предложи и проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети ще заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пък поема ангажимент да организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР, за безпроблемното провеждане на изборите. Министър Павлова пък ще има задължението за изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

Организацията на изборния процес за гласуващите извън страната български граждани ще отговаря министърът на външните работи Даниел Митов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст