ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Въведоха режим на максимална сигурност в района на Колизеума

колизеум сигурност

Режим на максимална сигурност, включващ допълнителни проверки на посетителите, е задействан в района на римския Колизеум като предпазна мярка срещу тероризъм, заяви днес италианската полиция, цитирана от ДПА.

Районът около Колизеума е поставен в режим на максимална сигурност и достъпът до мястото ще бъде регулиран чрез контролни входни пунктове, на които ще бъдат разположени полицейски служители.

Фактът, че районът е отворен само за пешеходци през летния период, трябва да помогне за контрола, смята полицията. Мерките за сигурност са засилени и в района на търговската улица "Виа дел корсо", един от главните търговски райони в Рим.

Заедно с намиращия се в съседство Римски форум Колизеумът е най-популярният туристически обект в Италия. Само миналата година той е бил посетен от над 6,5 милиона посетители, сочат данните на италианското министерство на културата.

Италианската прокуратура разследва дали "Ислямска държава" стои зад бизнеса с прекарване на мигранти към Европа, заяви междувременно италианският министър на правосъдието Андреа Орландо.

"В ход са интензивни следствени действия за установяване дали представители (на "Ислямска държава") изпълняват ключови надзорни и ръководни функции при направляването на миграционните потоци към Италия", каза Орландо по време на заседание на парламентарна комисия. Министърът заяви, че не може да сподели повече информация поради изискванията за конфиденциалност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст