Атентаторът в Турция е бил на възраст между 12 и 14 години

турция

Атентаторът, който извърши смъртоносна терористична атака по време на сватба в югоизточната турска провинция Газиантеп, е бил на възраст между 12 г. и 14 г., заяви президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган, съобщава вестник Daily Sabah. 

Местните власти съобщиха, че разкъсана жилетка с ескплозиви за извършване на самоубийствени атентати е открита в Газиантеп на мястото, където бе извършено снощното кърваво нападение, в което загинаха над 50 души, а над 94 бяха ранени. 

 Ердоган подчерта, че първоначалните данни показват следа на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“. .Ердоган остро осъди нападението, като посочи, че няма разлика между организацията на проповедника Фетхулах Гюлен, обвинен за опита за преврат от 15 юли, незаконната Кюрдска работническа партия (ПКК) и „Ислямска държава“, защото извършват терор.Президентът съзира в атентата опит на терористите да всеят раздор между различните етнически групи в Турция, като араби, кюрди и тюркмени. От името на държавата и на народа обаче Ердоган имал да каже само едно нещо на терористите – че няма да успеят.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст