Българска фирма във Великобритания отнесе глоба от 500 хил. паунда

Уолтопия АД строителна фирма Великобритания

Българска строителна фирма – изпълнител във Великобритания Уолтопия АД е глобена с 500 хиляди паунда за опасни работни практики. Бдителен гражданин е видял и съобщил на месните власти за опасни работни практики при изграждането на съоръжения в развлекателния парк Markeaton Park в Дарби, Великобритания, съобщават от Британската инспекция по труда (Health and Safety Executive – HSE).

Сред лошите практики е извършването на работа на 11 метра височина от телескопичен товарач, без използването на каквито и да било предпазни средства, както и работа на покрив, без предпазни ограждения.

Първоначално бдителният общественик е уведомил за проблема самата компания, но след като не са предприели необходимите мерки се е обърнал към британския национален регулатор по безопасност и здраве при работа. По думите на инспектора от HSE Лий Гриторекс, компанията е използвала неприемливи средства за работа на височина и не е следвала съответните признати индустриални стандарти за защита на работниците от излагане на риск от падане от височина.

Компанията се е признала за виновна за нарушаване на регламентите за работа на височина. Уолтопия АД ще трябва да плати допълнително и 8013.25 паунда за съдебни разходи.

Уолтопия АД, гр. Летница е регистрирана в търговския регистър с капитал 1 769 400 лева. Компанията е световен лидер в дизайна, производството и инсталирането на изкуствени катерачни стени и други спортно-увеселителни съоръжения и екипировка, с повече от 1500 проекта по света и над 270 хиляди квадратни метра проектирани, конструирани и построени катерачни повърхности, уверяват от интернет-страницата на дружеството.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст