Жените на известните от ъндърграунда в Сандански: Съпругата на наркотрафиканта В. Маникатов напусна града, не дочака освобождаването му от затвора

Любимата на убиеца от АМ "Струма" – Е. Първанов Ембака, гледа крави, половинката на издирвания по целия свят двоен убиец Ан. Петковски-Нашко върти магазинче, Вилияна на Н. Аргиров – Кучето избяга в Англия……, отбелязва struma.com

Доброто старо време приключи за нежните половинки на известните от ъндърграунда на Сандански., градът, които е рекордьор с обявените за издирване криминалнопроявени, успели да избягат от правосъдието, или пък излежаващи присъди в затвора. Безследно от Сандански изчезна съпругата на Васил Маникатов – легендарно име в наркотрафика в областта.

Обявен за бос №1 в Пиринско в миналото, Маникатов от години е в затвора и излежава присъда за организиране на престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици. И докато той страда зад решетките, съпругата му се изнесе от курортния град в неизвестна посока и неизвестно с кого. Според градските легенди тя отдавна забравила съпруга си и е намерила утеха с други занимания, далеч от семейния дом в Сандански.

Какво прави никой не знае, но е факт, че повече от 2 години никой не я е виждал в курортния град. В Сандански, в незавидно материално положение, е съпругата на обявения за издирване от Интерпол Антон Петковски – Нашко. От години от двойния убиец Нашко – от благоевградкото село Селище, няма и следа. Той застреля благоевградския бизнесмен Ан. Христов пред вилата му в село Селище, а после уби като куче и съучастника си Емил Николов-Мъдака и го захвърли край реката.

По време на делата Нашко успя да избяга от правосъдието и вече над 10 години е неоткриваем. В същото време съпругата му върти дребно магазинче и се бори с живота сама. Незавидна е и съдбата на съпругата на арестувания за убийството на АМ "Струма" Емил Първанов – Ембака, която откакто мъжът и, който уби легионерът, шеф на охраната в Агромах, Николай Чивиев, е зад решетките сама се грижи за стопанството им. Жената гледа крави, събира млякото и търси начин за препитание.

В Англия пък се развява силно влюбената в Н. Аргиpов – Кучето, Вилияна. Въпреки демонстрираната им огнена любов, скрепена с брак зад решетките, тя избяга от Кучето, заряза му децата и се скри в Англия. Незабравима ще остане в полицейска история Вилияна, която влезе в килиите на ПУ на МВР в Сандански пременена в бяла рокля и цвете на главата, и се закле във вечна любов пред арестувания Аргиров.

Сега се говори, че работила здраво като гледачка и перачка на възрастни хора, независимо, че в Сандански, Вилияна се правеше на адвокат, до раздялата с Аргиpов. Неизвестно е с какво се занимава жената на най-хитрия сред санданските бегълци – Атанас Божинов, който застреля от упор собствениците на "Илинденци Мрамор", македонските бизнесмени Панче Бобевски и Трайко Пренджов.

Божинов избяга в последния момент, преди да чуе дългогодишната си присъда за двойното убийство, казват със сменена самоличност. Може и да е вярно, тъй като единствено Божинов няма автентична снимка в аналите на Интерпол. Мястото за снимка на издирвания е празно. Наркобосове, обучени килъри, красиви съпруги, това вече е минало в курортния град.

С правосъдието се подигра и един невзрачен изверг от Сандански, който блудства с 2-годишното си момченце Сашко – Костадин Тасев. И той успя да избяга след като чу 12-годишната си присъда, изоставяйки любимата си Христина, която бе неотлъчно до него, докато вървяха делата за блудство по отношение на общото им дете. Тасев бе арестуван в Гърция и вкаран в затвора, а Христина се подвизава при роднини в санданско село, детенцето им Сашко бе дадено на роднини, тъй като двамата родители, че оказаха негодни да се грижат за него.

Емблематичните имена, придаващи криминалния облик на Сандански вече са извън играта, в ъндърграунда цари хаос, защото големите, които дърпаха конците и определяха правилата в подземията не съществуват, или отслабиха контрола, давайки възможност за изява на дребни криминалнопроявени типове, които създават проблеми на органите на реда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст