Специализираният съд остави в ареста Иван Митов – Слънцето и 6 души от неговата банда

специализиран съд

Специализираният наказателен съд остави в ареста Иван Митов – Слънцето и още 6 души, обвинени в разпространение на наркотици. Това съобщиха от пресцентъра на съда. Специализираният наказателен съд разгледа искането от страна на Специализираната прокуратура, за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Иван Митов – с повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група, с участници – Методи Зайков, Димитър Тодев, Петър Димитров, Божидар Станулов, Стойко Стоев и Марио Говедарев, като групата е създадена с цел държане и разпространение на наркотични вещества.

След преценка на събраните по делото доказателства, включително и показания на свидетелите, съдът счете, че е налице обосновано предположение за авторството на деянието спрямо всички обвиняеми лица, както и че е налице опасност да извършат друго престъпление, с оглед високата степен на обществена опасност на повдигнатите им обвинения. Ето защо съдът взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" на Иван Митов, Методи Зайков, Димитър Тодев, Петър Димитров, Божидар Станулов, Стойко Стоев и Марио Говедарев.

Определението подлежи на жалба и протест пред Апелативен специализиран наказателен съд, като в случай на такива, делото е насрочено за 30 август.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст