ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Германските банки ще преразгледат безплатните си услуги

германия икономика излишък

Германският висш банков надзорен орган Bafin обяви, че банките трябва да преценят, дали биха могли да продължат да предлагат безплатно техните основни услуги, тъй като ниските лихви продължават да изяждат печалбите на кредиторите и на този етап няма сигнал за скорошно преустановяване на тази негативна тенденция, съобщи "Уолстрийт Джърнъл".

Шефът на Bafin – Феликс Хюфелд е казал това на двудневна финансова конференция във Франкфурт, предупреждавайки за наличието на рискове за банките в най-голямата икономика в Европа, които се дължат на политиката на ЕЦБ на рекордно ниски лихви. "Ако лихвените проценти останат толкова ниски, а в момента именно това е предположението, финансовите резултати на банките е ясно, че ще се влошават въпреки все още добри икономически условия", е отбелязал Хюфелд.

Шефът на Bafin също така е посочил, че един от начините за банките да увеличат своите печалби в среда на много ниски лихвени ставки е да започнат да налагат такси върху предлаганите досега безплатни услуги. "Клиентите могат и да обичат да разкриват банкови сметки и да получават кредитни карти без това да им струва нещо. Но при липсата на алтернативни източници на доходи, тези оферти не могат да останат в сила в дългосрочен план", предполага Феликс Хюфелд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст