ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гражданската квота на РБ: Доходите на висшите чиновници да са публични

заплати доходи

Членове на гражданската квота на Реформаторския блок предлагат доходите на висшите държавни чиновници да са публични. Инициативата е на Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев.

"Има доста „находчиви“ държавни чиновници, които успяват да заобиколят законовите ограничения и да си раздадат допълнително още едни пари, които не са разписани в закона и практически не е редно да ги получават. Опитваме се да решим въпроса трайно по един справедлив начин", заяви Петър Славов от гражданската квота на Реформаторския блок в коментар на законопроекта за ограничаване доходите на висшите държавни чиновници пред БНР. 

Той съобщи за сигнали, че в т.нар. политически кабинети в министерствата са се раздавали пари за представително облекло в размер на една и повече работни заплати ежемесечно, което е в пряко нарушение на закона.

"Огромното забавяне на номинацията на Реформаторския блок за предстоящите президентски избори ще затрудни кампанията", обясни Славов по повод изведените от реформаторите имена на Трайчо Трайков и ген. Съби Събев. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст