ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Къртица в бандата на Иван Митов-Слънцето го изпяла на полицията

човек с белезници

Къртица в бандата на Иван Митов-Слънцето е издала на ченгета с какво се занимава групата. Босът и хората му преди дни бяха арестувани в Слънчев бряг с обвинения, че са пласирали кокаин в курорта. От разследването стана ясно, че криминалисти са следели под лупа повече от година групата на наркобоса Иван Митов-Слънцето. Столичният кокаинов крал и хората му са арестувани едва преди няколко дни при строго секретна акция в Слънчев бряг.

Следенето на групата започнало преди доста време, но било активирано след 20 юли, когато бе задържан 33-годишен старозагорец от хората на Слънцето, съобщава „Флагман“. Това бе Стойко Стоев-Чочо, считан за дясна ръка на боса. Стоев бе хванат лично от началника на Криминалния сектор в районното управление в Слънчев бряг Денислав Киров. Кримишефът засякъл съвсем случайно Чочо, докато се прибирал от работа. Започнала бясна гонка из алеите в курорта, докато накрая Киров успял да хване двуметровия дилър и да го арестува.

Стоев сам се издал, защото, когато случайно Киров се приближил към него, хукнал да бяга. Полицаят го подгонил пред изумените погледи на стотици туристи. Той не извадил оръжие, за да не стресира летовниците. Успял да повали с голи ръце Чочо и да повика подкрепление, след като видял, че съмнителният тип е успял да изхвърли някаква кутия от чантата си. В нея са открити различни количества кокаин, марихуана, 40 г амфетамин и около 6 г екстази. Въпреки това Стоев е освободен след изтичане на стандартната 24-часова мярка от задържането му. Чочо веднага се явил при боса си, за да се оправдае, че не е казал и дума пред ченгетата. Групата и след това изобщо не подозирала, че е следена изкъсо от полицията.

Месец по-късно последва специализирана акция срещу хората на Иван Слънцето, ръководена лично от главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Бяха арестувани седем души, които Специализираният апелативен съд в София остави окончателно зад решетките. Интересното е, че единствен Стоев от 7-те задържани не обжалва мярката си за неотклонение. Според запознати той предпочитал да бъде в ареста, докато се поразминат нещата, защото навън щял да се чувства в сериозна опасност.

Въпреки че Стоев е едната къртица, и други от обвиняемите натопиха боса си. От материалите по делото стана ясно, че задържаните Марио Говедаров и Методи Зайков-Зайо свидетелствали, че Слънцето е човекът, който им осигурява протекция. Те отивали в Слънчев бряг в началото на сезона и си тръгвали чак в края. Отново според показанията на разпитаните Иван Слънцето стоял най-горе в схемата.

Членовете на групата пласирали предимно трева, кокаин и метамфетамин. По отношение на цените на дрогата стана ясно, че те варирали. Един грам марихуана се търгувал за 10 лв. според свидетел, който си е купувал от Стойко Стоев–Чочо. Екстазито струвало по 10 лв. на таблетка, като хапчето било с логото на футболен клуб „Барселона“.

Според други свидетелски показания членовете на групата се снабдявали с една таблетка екстази за 7 лв., пък я продавали за 9 лв.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст