ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

РП – Ихтиман повдигна обвинение за извършен опит за грабеж, побой и заплашване над актьора бате Николай

артист Николай Николов

Във връзка с разследване, водено за извършеното на 22 юли 2016 г. нападение над Николай Николаев, на 12 август 2016 г., под ръководството на Районна прокуратура – Ихтиман, е повдигнато обвинение на Стоян Боджов от с. Вакарел.

Същият е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 198, ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс за това, че на 22 юли 2016 г., за времето от 22.40 ч. до 23.30 ч., в с.Вакарел, община Ихтиман, в района на жп-гара Вакарел направил два опита да отнеме чужди движими вещи от владението на Митко Демирев и на Николай Николаев с намерение противозаконно да ги присвои.

Около 22.40 ч. Боджов направил опит да отнеме от владението на Митко Демирев мобилен телефонен апарат с намерение противозаконно да го присвои, като употребил сила – чрез хващане на дясната ръка, и заплашване – чрез думите: „Дай си телефона! Жив няма да си тръгнеш! Ще извикам още пет човека!“ Деянието останало недовършено, поради независещи от дееца причини.

Около 23.40 ч. обвиняемият направил опит да отнеме от владението на Николай Николаев мобилен телефонен апарат и портмоне с пари и лични документи с намерение противозаконно да ги присвои, като заплашил пострадалия с джобен нож и думите: „Веднага давай GSM, парите и часовника, защото ще ти извадя гръцмуля!“ Боджов употребил сила, нанасяйки удари по тялото на пострадалия, с което му причинил лека телесна повреда, изразяваща се в счупване на най-долната фаланга на малкия пръст на дясното стъпало, охлузвания по гърба и дясната ръка, порезна рана по възглавничката на палеца на дясната ръка, довело до временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Опитът останал недовършен, поради независещи от дееца причини.

Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Спрямо обвиняемия Боджов е взета мярка за неотклонение „Подписка“, за контрола по изпълнението на която е уведомено Районно управление – гр. Ихтиман при ОДВМР-София.

Уважено е искането на пострадалия Николай Николаев да му се даде възможност да представи допълнителни доказателства за получените травми и проведеното лечение. Наблюдаващият прокурор от РП-Ихтиман е указал на разследващия орган да назначи допълнителна съдебно-медицинска експертиза с оглед провеждане на обективно, всестранно и пълно разследване, и неговото законосъобразно приключване.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст