ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тръмп: Мексико ще плати за стената по границата ни

тръмп

Кандидатът на републиканците за президент на Съединените щати Доналд Тръмп влезе в задочен спор с президента на Мексико Енрико Пеня Нието часове след срещата помежду им. Пред свои привърженици в Аризона Тръмп увери, че мексиканските власти ще платят "100 процента" за стената, която той планира да изгради по общата граница, за да спре трафика на хора. Пеня Нието отхвърли категорично твърдението на републиканеца.

В речта си в Аризона Тръмп остави отворена възможността за депортиране на 11-те милиона нелегални имигранти от Съединените щати. Доналд Тръмп  заяви, че ако стане президент, всеки, който е влязал незаконно в страната, ще бъде "обект на депортация“ и след това допълни, че няма да има амнистия за никого. Планът му включва още моментално задържане на всички нелегални имигранти, които са били арестувани за престъпления, и задействане на процедура за прогонването им.

Канидатът се обяви и за нова система за скрининг, в това число и "идеологичен сетификат, за да сме сигурни, че тези, които допускаме до страната ни, споделят нашите ценности и обичат народа ни“.

По-рано през деня той разговаря с президента на Мексико Енрике Пеня Нието. По думите на Тръмп двамата са имали "конструктивна размяна на идеи" и са дискутирали изграждането на стена по границата – ключова идея за президентската кампания на милиардера.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст