ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП призова Бъчварова да защитава всички така, както премиера

Парламент - Жельо Бойчев

Депутатите от БСП Жельо Бойчев и Кирил Добрев призоваха министър Бъчварова да защитава  всички хора със същия устрем, с който брани премиера Борисов. Двамата напомниха, че преди месеци са сигнализирали за нарушения, свързани с "Агромах", но едва сега се стига до раздвижване заради скандал от последните дни, в който бе замесено името на министър-председателя Бойко Борисов.

Шефът на една от най-големите строителни фирми у нас Методи Бачев беше задържан за кратко в четвъртък, след като в интернет беше разпространен клип от селски събор, на който той използва нецензурни думи за Борисов. Полицията и прокуратурата започнаха проверка по случая.

"Три дни цялата държава се занимава с изясняване на личните отношения на премиера Бойко Борисов. Искам да призова министър Бъчварова със същия устрем, с който защитава премиера Борисов, да защитава интересите на хората и обществото. Толкова време отделихме на тази случка с интимен характер, а на нашия сигнал, в който става въпрос за злоупотреби за стотици милионни – за това как и на кого се раздават пари за строителство на магистрали на пътища, държавата и институциите мълчат", заяви Жельо Бойчев пред журналисти в парламента.

Колега му Кирил Добрев припомни, че още преди месеци двамата са внесли сигнала, в който става въпрос за стотици милиони злоупотреби: "Както обича да казва премиерът – ако службите си вършеха работата, този човек можеше и да не е на събора, можеше да прави друга работа в момента. Призовавам министър Бъчварова да си задейства службите – Икономическа полиция и всички останали, които работят по това икономическо престъпление, което е извършено и да има краен резултат, а не да се занимават с арести на журналисти и на пияни фенове".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст