ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Царските конюшни” оставали държавна собственост

Министерски съвет заседание Десислава Танева

Сделката за "Царските конюшни" касае прекратяване на държавната съсобственост върху земите, а не върху сградите в тези имоти, които са собственост на три министерства. Това съобщи на извънреден брифинг в Министерския съвет регионалният министър Лиляна Павлова.

На практика прекратяването на държавната съсобственост означава, че земята е в ръцете на частна фирма, а сградите си остават собственост на държавата.

Павлова уточни, че в края на миналата година областният управител Веселин Пенев е уведомил министерството за намерението за това прекратяване, но тъй като за земята се водят съдебни дела, които и към този момент са висящи, министерството е защитило държавния интерес и е отказало да се прекрати тази държавна съсобственост.

Другото министерство, което има имоти на тези земи, е Министерството на земеделието и храните. Ресорният министър Десислава Танева уточни, че са отказали да бъде задвижена тази процедура, след като по същия начин областният управител ги уведомил за предстоящото ликвидиране на съсобственост на земята.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова, тя също взе отношение по този въпрос, като уточни, че имотите на МВР, които са разположени върху тези земи от 16 години са обявени за такива с отпаднала необходимост, но до ден днешен не е издаден акт, който да удостоверява собственост на тези имоти.

Бъчварова припомни, че още тази сутрин Бойко Борисов е поискал оставката на областния управител на София, най-вече защото Пенев не е информирал премиера за тези действия по сделката. "Честит 9-ти септември, днес Нинова напомни какво е БСП – лъжи, некомпетентност, преднамереност", обобщи тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст