ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Рецидивист с 24 присъди отново влиза в затвора

Затвор

Рецидивист с 24 предишни присъди днес получи още една, този път за изнасилване, съобщиха от пловдивската прокуратура. Той ще лежи в затвора 8 години.

Последното престъпление 34-годишният Красимир А. извършил късно вечерта на 30 юли 2015,  в района под надлез „Родопи“. Там той изнасилил млада жена,  след като я заплашил, че ще я заколи с ножа си. Девойката била студентка, която към 22.30 се прибирала от работа. Тя вървяла пеша към дома си, когато усетила, че към нея се приближил непознат мъж, който й казал да мълчи и да върви заедно с него.

Момичето опитало да вика и да избяга, но била грубо ударена и завлечена в района на загражденията под надлеза, където рецидивистът я изнасилил. След това я заплашил да мълчи, защото знаел къде работи. Малко по-късно Красимир е заловен и разпознат от  младата жена. 

До момента  той е осъждан 24 пъти, основно за престъпления против собствеността. Първата му присъда е през 1999 г., за кражба, а последната – от 2014 г., когато е бил осъден на 11 месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим за извършена кражба и е освободен от затвора през август 2014 г.  

Присъдата на Районен съд-Пловдив е постановена при условията на съкратеното съдебно следствие, като обвиняемият е признал вината си. 

Съдебният акт може да се обжалва пред Окръжен съд-Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст