ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Километрична опашка от камиони на „Дунав мост 2”

КалотинаОпашка тирове

Огромна 6,5-километрова опашка от тежкотоварни автомобили се е образувала на ГКПП „Дунав мост 2” на изход от страната, съобщи за Радио “Фокус”- Видин.

„За товарните автомобили са отворени от сутринта две платна, а за леките автомобили само едно платно. От сутринта нито едно платно не е затваряно. На вход за България започна да се натоварва и в момента се сформира опашка, но не мога да уточня колко точно е дължината й. На вход също са отворени две платна за тежкотоварни и едно за леки автомобили. Това е пълният капацитет на пункта”, уточни дежурният граничен служител.

Причината за натрупването на тежкотоварни автомобили на нашата граница е забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили през Унгария в събота и неделя.

„За да не чакат два дни на унгарската граница, те се нареждат при нас в неделя сутринта и чакат да преминат нашата граница. В 22:00 часа отпада забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили през Унгария и след като преминат през „Дунав мост 2”, те продължават пътя си”, обясни дежурният граничен служител.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст