ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Ямбол полицията сложи ръка върху четири места с канабисови насаждения и помещение за изсушаване на наркокултури

марихуана

Мащабната полицейска операция за противодействие на престъпленияq свързани с отглеждане, притежание и разпространение на канабисови растения е проведена на 9 септември. Задържани са четирима мъже, един от тях остава в ареста със 72-часова марка за задържане.

В хода на засилените полицейски действия за противодействие на този вид престъпност, на 9 септември в землището на село Кукорево, в момент на поливане на канабисови насаждения, служители на РУ-Тунджа задържали Д.Й./43 г./ от село Безмер. При огледа на мястото са намерени и иззети 21 растения, които на полевия наркотест реагирали на марихуана. При последвалите процесуално-следствени действия в дома на задържания, в таванското помещение са установени две части, обособени за отглеждане и за изсушаване на наркокултури в контролирана среда. Намерени и иззети са 4 изсушени растения с етикети за сорта, отделена от стеблата суха листна маса, три пакетчета със семена, три растения в саксии, както и изградените вентилационна, климатична и осветлителна системи.

Д.Й. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 и по чл. 354в, ал. 1 от НК и е задържан за срок от 72 часа с постановление на Районна прокуратура – Ямбол. В рамките на акцията е извършена проверка в имот на 62-годишен жител на село Ружица, община Болярово, където са открити и иззети 7 растения от рода на конопа, отглеждани в двора, а от помещение в къщата – 4 стъклени буркана, съдържащи суха тревиста маса, която на полевия наркотест е реагирала на марихуана. Полицейски и процесуално следствени действия са проведени и в два частни имота в град Стралджа, където от дома на 25-годишен мъж са иззети 8 конопени растения, с височина около 1,5 м, а в имота на 28-годишен са открити и иззети 3 растения с височина около 1,5м отглеждани с поливна капкова система. Работата по сличаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства в РУ Тунджа, Елхово и Стралджа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст