ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Очакват се допълнителни разходи към бюджета на ЕС за Германия

меркел шойбле

Германия вероятно ще внася допълнително по 4.5 млрд. евро през 2019-а и 2020 година в бюджета на Европейския съюз, след като Великобритания напусне официално блока, твърди местното издание Der Spiegel, позовавайки се на вътрешен доклад на немското финансово министерство.

Със загубата на втория най-голям нетен вносител в лицето на Обединеното кралство, делът на Германия към брутния вътрешен продукт на ЕС ще се увеличи до 25% от 21 на сто в момента. Понастоящем Германия допринася към европейския бюджет с повече от 15 млрд. евро годишно.

През 2015 година Германия е внесла в бюджета на ЕС 15.6 млрд. евро, а Великобритания е допринесла с 12.7 млрд евро. Най-много средства пък е получила Полша – около 10.4 млрд. евро.

В доклада на немското министерството на финансите се посочва още, че очакваните допълнителни разходи на Германия към бюджета на ЕС в годишен размер от около 4.5 млрд. евро не включват "всички възможни компенсационни корекции" на бюджета, които биха могли да намалят финансовия недостиг, причинен от излизане на Великобритания от съюза.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст