ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Заради дългове продават цех за преработка на череши в Айтос

търг

Предприятието за преработка и консервиране на плодове в местността Стамбол сърта в землището на Айтос е обявено за публична продан. Частният съдебен изпълнител Станимира Николова го вади на търг с начална цена 528 750 лв., съобщава Topnovini.bg. Причината за това е дълг на фирмата собственик „Франко“ ЕООД към Банка Пиреос България, която е ипотекирала имота за сумата от 1,5 млн. евро.

Продават се както производственият терен с площ 33 791 кв.м, така и самият цех с обособени склад за експедиция, лаборатория, лекарски кабинет, работилница, съблекалня за мъже и жени, тоалетни и бани и помещение за персонала. Търгът включва и реконструираната съществуваща сграда с площ от 900 кв.м, състояща се от три помещения: канцелария, кът за отдих, баня и тоалетна, като и едноетажна пристройка за почивка от 200 кв.м.

Срокът на продажбата е от 14 септември до същата дата на октомври тази година. Офертите за имота се депозират в Районния съд в Айтос.

Цехът, в който се преработваха и консервираха череши, беше построен през 2004 г. от спомената фирма „Франко“, която е регистрирана в Айтос, но е собственост на италианци. Неин управител е Франческо Алдо Авитабиле, а едноличен собственик на капитала е неговият сънародник Себастиано Маззоки.

Проектът бе на обща стойност 2,9 млн. евро, от които 1,483 млн. евро са отпуснати по програмата САПАРД , а останалите са собствени средства.

За производството беше приспособено хале от бившето селскостопанско летище край Айтос. През годините цехът работеше от юни до декември. Целта беше за тези шест месеца да бъдат произведени общо 5 хил. тона продукция, като за това бяха наемани над 100 души сезонни работници. Фирмата се снабдяваше със суровина от цялата страна, а продукцията, която представляваше предимно черешов пулп за сладкарската индустрия, се изнасяше за чужбина.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст