ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лиляна Павлова: Надявам се до март ремонтът на “Витиня” да приключи

Парламент - Лиляна Павлова

Тунелът "Витиня" не е ремонтиран, откакто е построен, разкри министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред БТВ. Тя обяви, че се надява до март месец ремонтът на "Витиня" да приключи. "Колкото и да ни струва, трябва да го направим“, категорична бе Павлова.

Регионалният министър посочи, че тунелът е лошо поддържан през последните 20 години. Павлова обясни, че имало много сериозни течове, които са компрометирали електросистемата.

"Извън стандартното, което трябва да направим като изолация и системи за безопасност, въздух и т.н., когато започнаха да свалят старите облицовки се оказа, че когато тунелът е правен, е направена облицовка от бетон, в който е нямало капчица арматура. Тази арматура вероятно е на вилите в околовръстно, но е и в тунела. Ние виждаме един бетон, който не се държи на нищо", добави Лиляна Павлова.

По думите й кампадите и облицовките вътре в тунела трябва да бъдат свалени и направени наново. Тя заяви, че се надява до края на март ремонтът да е приключил и подчерта, че ще се направи допълнителна облицовка и изолация, за да няма течове.

"За този тунел имаме над 11 млн. лева и ще добавим всичко, което е необходимо. Няма как да си позволим да рискуваме", категорична бе Лиляна Павлова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст