ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Йотова: Ако проблемът с мигрантите не се реши, ще стане хроничен

Илияна Йотова - евродепутат

"Отправено ли е искане за откриване на нови бежански лагери у нас на срещата на върха на ЕС?” Това попита кандидатът за вицепрезидент на БСП Илияна Йотова по Нова телевизия. Тя каза също, че ще направи официално питане в Брюксел и очаква да получи отговор на този въпрос.

"В бежанските ни центрове не предлагат нормални условия за живот, затова отправям директна критика към Столична община. Знем ли какви хора живеят там. Центровете са място за пораждане на конфликти”, категорична бе Йотова. По думите й хората там чакат по 2 години, дори и повече, за обработка на документи, а до края на годината тенденциите са мигрантите, влизащи в страната ни, да достигнат над 20 000. „Ние обаче не знаем кой е в държавата ни и това е по-страшният проблем”, обясни тя. 

Йотова бе категорична, че по границите не стигат само силите на МВР, а трябва и армията да се включи много по-интензивно в охраната. „Ние сами трябва да се погрижим за границата ни. Колкото и лагери в пустеещи места да направим, колкото и да местим бежанците от място на друго, ако въпросът с мигрантите не се реши още на границата, проблемът ще остане и ще стане хроничен”, каза още тя.

Йотова подчерта, че Патриотичният фронт все пак подкрепя правителството на ГЕРБ и очевидно имат добър диалог. „Ако те наистина искат да търсят решение, а не само да изострят и без това напрегната обстановка, могат да го направят като поставят въпросите в Народното събрание и Министерски съвет, т.е. пред институциите, които могат да взимат решения”, категорична бе тя. По думите й организирането на протести е предизборно мероприятие, което няма да реши нито един от поставените проблеми. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст