ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сакскобургготски: Абсурд и резил за България, ако смени Бокова

Симеон Сакскобургготски

Би било абсурд и резил за България, ако бъде сменена българската кандидатура за генерален секретар на ООН. Това заяви бившият премиер Симеон Сакскобургготски, цитиран от БТА.

"Наблюдавайки опита, който имам в международните кръгове и политика на всяка цена трябва да се подкрепи един кандидат и то от началото до успешния момент. Мисля, че е голяма грешка да се дават разнопосочни сигнали, но да се надяваме ,че това няма да навреди на тази кандидатура", каза Сакскобургготски.

Той попита кой ще носи отговорността, ако се провали една уникална възможност.

"Казвал съм вече – може да се случи такова съчетание на обстоятелствата може би веднъж през хиляда години. Така че би било много тъжно, ако ние самите се провалим. Шансовете на Ирина Бокова са повече от сериозни. Ще я оценят, познават я два мандата в ЮНЕСКО и то успешно. Пък и е дама , което може би също е модно и важно", обясни бившият премиер.

Сакскобургготски коментира и предстоящата предизборна кампания. Според него следващият президент на България трябва да има познанията, които са необходими и да е човек, който да отговаря на очакванията на избирателите. На въпрос дали е готово българското общество за президент от турски произход Сакскобургготски каза, че като се "завърти" подобна идея е интересно понеже показва, че нямаме специални предразсъдъци или предубеждения, което пред други страни е много положително.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст