ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Над 1700 шофьори без книжка заловени в София

Над 1700 водачи без книжка са заловени от „Пътна полиция“ София от началото на годината, съобщи началникът на КАТ комисар Тенчо Тенев пред БНР. По думите му в края на годината ще станат 2000 заловени.

"Твърде много млади хора, които нямат желание да се учат, нямат желание да изкарат курсове, вземат си автомобилите или автомобилите от родителите си, карат и си мислят, че всичко е позволено", коментира комисар Тенев. "Имаме над 200, които сме заловили да карат втори път, след като са неправоспособни. Поради тази причина сме образували преписки, изпратили сме ги в прокуратурата за повдигане на обвинение в съда", допълни той.

Тенев отчете и увеличаване на тежките катастрофи в София в почивните дни: "Когато има почивни дни и София опустее, получава се много интересен факт – много малко леки пътнотранспортни произшествия, но много повече тежки, които са с фатален край".

Само за изминалите почивни дни през септември е имало два смъртни случая на водачи в столицата, станали на прави отсечки на булеварди.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст