ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Областният на Перник обжалва решение на ЦИК за включване на човек от АБВ в РИК – Перник

ВАС

Областният управител на Перник Александър Александров е обжалвал пред Върховния административен съд решението на ЦИК за назначаване на Районната избирателна комисия- Перник/РИК/ за изборите за президент и вицепрезидент и за национален референдум, отбелязва БТА. Решението на ЦИК е обжалвано в частта му, касаеща включването на представител на КП АБВ в състава на комисията, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

В изпратено съобщение до медиите се казва, че за провеждането на консултациите за определяне на състава на РИК- Перник всички парламентарно представени партии и коалиции от партии, са били поканени с писма от областния управител, по надлежния ред и в законоустановения срок. Писмата са изпратени чрез куриерска фирма с обратни разписки, чрез които е удостоверено получаването на поканата от всички партии и коалициите от партии още на 30 август 2016 г. На проведените на 9 септември консултации не се е явил упълномощен представител на АБВ. На база постигнато съгласие между участниците в консултациите е теглен жребий за непопълнената поради отсъствието на АБВ квота.

При назначаването на РИК- Перник, обаче ЦИК е уважила молбата на КП АБВ за включването на техен представител в комисията с мотива, че не са били надлежно уведомени.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст