ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Предадоха на съд Магдалена Добрева, дала подкуп на полицай, за да не бъде съставен акт на сина й, управлявал автомобил без книжка

Съд Сливен

Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд Магдалена Добрева. Тя е подсъдима за това, че на 07.09.2016 г., в гр. Сливен, дала подкуп – парична сума в размер на 40 лв., на полицейски служител при РУ на МВР – Сливен, за да не извърши действие по служба – да не докладва за констатирано административно нарушение по Закона за движение по пътищата и да не изготви акт за нарушение на нейния син – престъпление по чл.304а вр.чл.304 ал.1 от НК.

На 07.09.2016 г., около 09,45 ч. подсъдимата заедно със семейството си пътували от гр. Сливен към гр. Стара Загора с лек автомобил марка „БМВ“. Автомобилът бил управляван от К.Д. (син на подсъдимата), който не притежавал свидетелство за управление на МПС. Водачът на превозното средство бил спрян за проверка от полицейски служители. Установено било, че К.Д. не притежава свидетелство за правоуправление на МПС. По време на проверката, към полицаите се приближила Добрева, която им казала, че е майка на водача. Служителите на реда разпоредили на подсъдимата да се отдалечи незабавно. Тя не се подчинила и през прозореца на полицейския автомобил пуснала две банкноти по от 20 лв., като поискала от полицаите да не санкционират водача на автомобила. Жената била задържана веднага.

Окръжен съд-Сливен е насрочил заседанието си за 21.09.2016 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст