ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Медицински институт плаща 16 хил. евро на 20 души, за да лежат

евро

Институтът по космическа медицина и психология в Тулуза търси да наеме 20 души, които да лежат в продължение на два месеца срещу 16 хил. евро, съобщи в. "Фигаро", цитиран от btv.bg. Те ще бъдат участници в проучване, целящо да установи ефектите на безтегловността върху човешкото тяло, което е финансирано от Националния център за космически изследвания (CNES).

Участниците в изследването ще бъдат сложени да легнат в позиция, наподобяваща тази в безтегловност, т.е. главата им ще се намира с 6 градуса по-ниско от краката. Те няма да могат да стават, когато пожелаят – нито за да отидат до тоалетна, нито за да се изкъпят или нахранят, и ще изпитат същите ефекти като астронавтите по време на полет: мускулна атрофия, костна деминерализация и развиване на инсулинова резистентност.

Не всеки обаче може да кандидатства за този експеримент. От Центъра търсят мъже в перфектно здраве на възраст между 20 и 45 години, непушачи, които спортуват, имат телесна маса с индекс между 22 и 27 и нямат хранителни алергии.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст