Авангардната лазерна платформа Harmony XL Pro

клм

Д-р Валянова, Хил клиник следва философията си да предлага ефективни и иновативни процедури за красота. Най-новата лазерна платформа, с която разполагате, е престижна и присъства в най-добрите клиники в света. Какви са преимуществата в работата с Harmony XL Pro?

– Може би най-желаната и универсална процедура с Harmony XL Pro е лазерният 4D лифтинг. Технологията е така разработена, че не оставя видими повърхностни следи по лицето, а стимулира колагенообразуването в дълбочина. ClearLift  действа безболезнено и неаблативно като едновременно лифтира зоната и избистря тена. Подходящ е за терапия в областта на лицето, включително и деликатния околоочен контур – долен и горен клепач, шията, деколтето.

Лазерната енергията с дължина на вълната 1064 nm достига до дермата в дълбочина 3 мм, без да засяга епидермиса и без кожата да се нуждае от последващо възстановяване. Резултътат очарова пациентите ми – видимо подмладяване, заличаване на бръчиците и възвръщане на естествения равномерен тен. Голямото предимство е, че лазерът не създава фоточувствителност и може да се прилага целогодишно. Препоръчително е да се направят четири терапии през около 15 дни, а след това – поддръжаща процедура веднъж годишно.

Може ли лазерът да се ползва и за корекция на други кожни несъвършенства?

– Платформата има специален накрайник за третиране на стрии. Това е дефект, който притеснява много дами, особено след бременност или рязка промяна в теглото. През последните години и мъже, които тренират усилено и бързо покачват мускулна маса, имат такива разкъсвания. Премахването на стриите не може да се постигне с кремове и лосиони. Те представляват разкъсване на влакна във втория слой на кожата, които могат да се повлияят само от терапии, които проникват в дълбочина. Колкото по-скоро след появата им третираме стриите, толкова по-голям е шансът да ги заличим напълно. 

Проникналата в дълбочина лазерна енергия загрява колагена и еластина, ремоделира структурата на стриите и стяга кожата. Стимулацията успява да повиши пластичността и да оптимизира структурата в проблемния участък. След всяко третиране се получава определен процент подобрение (зависещ от давността и големината на стрията), което се запазва перманентно във времето. Веднага след обработването на участъка може да има зачервяване, но то изчезва в рамките на няколко часа. Пациентите споделят, че неудобствата са незначителни в сравнение с удовлетворението от резултата.

Настъпващият есенно-зимен период е много подходящ за започването на курс от лазерни процедури за заличаване на стрии. Комбинацията с мезотерапия дава още по-бързи резултати.

Част от лазерната система е т. нар. ClearSkin. Каква е неговата роля?

– Clear Skin е създаден за лечение на активно акне – едно мултифакторно заболяване, което е трудно за повлияване. При acne vulgaris кожата има нужда от регулация на количеството и качеството на създавания себум. В юношеска възраст под влияние на хормоналните промени наблюдаваме хиперсеборея, запушване на порите и оттам – възпаления. Неаблативният Er:Glass е с определена дължина на вълната – 1540 нанометра. Той работи директно върху засегнатия участък и има балансиращо отделянето на себум действие. Това е своеобразна превенция на поява на нови черни точки и пъпки. Едновременно с това чрез загряване на участъка се спират възпалителните процеси благодарение на стопиране на развитието на бактерията Propionibacterium acnes. Апаратът почиства чрез вакуум съществуващите лезии. Тази тройна "атака4“ на акнето дава отлични резултати.

Лечението на acne vulgaris е дълъг и специфичен процес, успехът зависи в равна степен от компетентността на лекаря и ангажираността на пациента. Само за четири-шест процедури с лазера кожата е значително успокоена, потиснато е прекомерното омазняване, няма пъпки, кисти, запушени мастни жлези, папули. Всяка терапия с Clear Skin дава ясен знак, че състоянието на кожата се подобрява, и това стимулира младежите да продължат с лечението, да обръщат внимание на домашната грижа и в края на краищата да постигнат здрава и чиста кожа. Процедурите не са неприятни, не изискват анестезия, а възстановителният период е кратък.

 

За безплатна консултация с естетичен дерматолого в Хил клиник запазете предварително час по телефона – 02/439 3131

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст