ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Марио Драги: Европейската икономика се справя след “Брексит”

Марио Драги

Засега европейската икономика се справя с предизвикателството "Брексит", заяви гуверньорът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги в реч пред Европейския парламент.

По думите му възстановяването в еврозоната ще продължи с умерени и стабилни темпове, но с по-малко инерция от предвиденото през юни.

"От положителна гледна точка данните показват, че икономиката на еврозоната е устойчива на фона на глобалната и политическата несигурност, особено след референдума за напускане на Великобритания", посочи Драги. Според него първите шокове от гласуването са преодолени, а финансовите пазари до голяма степен са се възстановили.

Той подчерта, че степента, в която ще бъдат засегнати европейските икономически перспективи зависи от времето, развитието и крайния резултат на предстоящите преговори между ЕС и Великобритания. "Досега икономиката на еврозоната е устойчива, но поради несигурността от "Брексит" нашият основен сценарий остава насочен към рисковете от влошаване", добави гуверньорът на ЕЦБ.

"Изключително важно е, да се запази целостта на единния пазар", изтъкна Марио Драги.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст