ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Клинтън победи Тръмп на първия тв дебат

клинтън тръмп

Хилари Клинтън е спечелила първите президентски дебати с Доналд Тръмп, сочи проучване на Си Ен Ен. Според анкетата 62% от запитаните са посочили за победител кандидата на демократите, а 27% са заложили на републиканеца Тръмп. Повечето анализатори смятат, че Тръмп е бил принуден да се оправдава и защитава, което му е попречило да изпрати посланията си към аудиторията.

По традиция дебатите бяха доминиран от вътрешнополитически теми. Доналд Тръмп каза, че ще оповести данъчната си декларация, когато Хилари Клинтън направи обществено достояние изтритите имейли от частния сървър, който е използвала като държавен секретар на САЩ.

По повод данъците на Тръмп Клинтън каза: "Това е нещо, което американците заслужават да видят. Не вярвам, че той някога ще оповести данъчната си декларация, защото има нещо, което той крие, и ние ще продължаваме да гадаем какво е то".

Относно имейлите Клинтън призна, че е било грешка да използва частен сървър за служебната си електронна кореспонденция: "Направих грешка, като използвах частен имейл. Ако трябва да го направя отново, очевидно ще постъпя по друг начин. Няма да си търся оправдание, това беше грешка и поемам отговорност за нея".

Отговорът на Тръмп гласеше: "Това беше повече от грешка – беше умишлено".

Доналд Тръмп защити действията на служителите на закона след многобройните напоследък случаи на застреляни от полицията чернокожи: "Имаме нужда от закон и ред, защото най-засегнатите хора са афроамериканците и латиноамериканците и е много несправедливо към тях това, което нашите политици позволяват да се случва".

Клинтън изрази несъгласие с Тръмп, като заяви, че действията на полицията са "противоконституционни" и "неефективни".

Хилари Клинтън обвини Русия за неотдавнашната хакерска атака срещу офиси на кампанията на демократите, но Доналд Тръмп каза, че не е ясно кой стои зад това.

"Това е един от предпочитаните (от Русия) методи за опит за всяване на хаос и събиране на информация", заяви Клинтън.

Тръмп, който е обвиняван в близки връзки с Москва, обаче оспори това твърдение. "Може да е Русия, но може и да е Китай или някой друг", каза той.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст