ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Корнелия Нинова: ГЕРБ подготвят гигантска фалшификация на изборите

Парламент Корнелия Нинова

„Цецка Цачева е най-удобният за нас кандидат. За нас тази кандидатура е слаба и увеличава шансовете на ген. Радев. С тази кандидатура на ГЕРБ става все по-видима възможността за промяна – за президентската институция и на статуквото. От няколко години наблюдавам ГЕРБ. Струва ми се, че за пръв път ГЕРБ изглеждат слаби и в позиция, която следва БСП. От юли месец, когато ние обявихме кандидатурата си, те изчакват, правят някакви сметки. Това вероятно е някаква тактика”, коментира в студиото на „Здравей, България” лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й ГЕРБ стартирали кампанията страшно унизително. Причината според нея е, че Борисов е обявил на трибуната кой от изброените имена, които се спрягаха за евентуални номинации за кандидат-президент на ГЕРБ, е с най-висок и кой с най-нисък рейтинг. „Убедени сме, че ще спечелим тези избори. Всички тези кандидати са участвали по някакъв начин в изпълнителната или законодателната власт. Те са били част от реформите в страната. Генерал Радев е единственият различен човек – защитавал е суверенитета на България. При Цачева това никога няма да се случи. И генерала, и майките заслужават доверие”, добави Нинова. И определи Цецка Цачева като „просто един послушен изпълнител” и попита „Бихме ли искали да имаме такъв президент?

„Трябва ни човек с характер, с позиция, а не толкова политически зависим”, коментира още тя. А Корнелия Нинова даде и отговор защо ГЕРБ е дала слаба кандидатура за президентския пост – „подготвяна гигантска фалшификация на изборите”.„Ние ще вземем мерки това да се спре”, категорична бе Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст