ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МОН: Университетите да включат бизнеса в обучението

студенти

Успешният модел на образованието неизменно включва бизнеса като активен партньор. Университетските преподаватели и представителите на бизнеса трябва да се включат активно в обучението на учениците на местно и национално ниво,  заяви зам.-министърът на образованието и науката Красимир Киряков на откриването на новата специалност "Софтуерно инженерство" във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

"Имате огромния шанс да се възползвате от един доказано успешен модел в образованието, да придобиете перспективна професия и да се развивате в България", обърна се зам.-министърът към младежите.

Пред президента Росен Плевнелиев и ректора на университета проф. Христо Бонджолов Киряков обясни, че за пръв път страната ни разполага със сериозен ресурс за образование и наука благодарение на ОП "Наука и образование за интелигентен растеж". 

"Гледаме на програмата като на системна. За да постигнем целите й, трябва да тръгнем да подобряваме предучилищното образование, да минем през средното и висшето и да започнем да развиваме наука – както фундаментална, така и приложна", каза Киряков. 
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст